Köp växter online – saker att tänka på

Din plats

Växterna måste skickas till din plats och du kan behöva betala extra för fraktkostnader över natten. Titta på var plantskolan är.

Tid på året

Växter kommer till dig som plantor som du omedelbart bör plantera i marken. Om det inte är rätt tid på året kan det finnas problem. Vissa webbplatser kommer att ta hänsyn till din trädgårdsregion och skickar bara växterna när det är rätt tid att sälja, men många gör det inte.

Tillgänglighet

Om du bara beställer vanliga växter som tomater och paprika, behöver du inte oroa dig så mycket för huruvida plantskolan har de växter du vill ha eller inte. Om du letar efter frukt och grönsaker som är lite utanför normen, bör du dock leta efter en plantskola som bär alla de växter du vill ha.

Garanti

Leta efter en plantskola som erbjuder någon typ av garanti för att växterna kommer fram till dig i gott skick. Det är normalt att växterna är något torra och gulnade från brist på solljus, men de ska studsa tillbaka med lite ordentlig vård. Om de inte gör det, se till att du enkelt kan få ersättningsanläggningar eller pengarna tillbaka.

One thought on “Köp växter online – saker att tänka på

Skriv et svar